VGCampina


VGC - Belangenvereniging voormalige medewerkers Campina


 Samen sterk voor een goed pensioen !

Hulpmiddelenwijzer 

_____________

 Uit de nieuwsbrief van

de Koepel GepensioneerdenHulpmiddelenwijzer


Bij het ouder worden gaan dagelijkse handelingen soms niet meer vanzelf. Maar het kiezen uit honderden hulpmiddelen is niet eenvoudig.

Het aanbod is groot en het resultaat is vaak moeilijk vooraf in te schatten. Onafhankelijke en betrouwbare informatie is nu gebundeld op een website:

Deze hulpmiddelenwijzer is ontwikkeld door Vilans op verzoek van het ministerie van VWS. Vilans is het landelijke kenniscentrum voor de langdurende zorg en ondersteuning.

Vilans heeft geen commercieel belang. Zo’n 600 hulpmiddelen zijn op overzichtelijke wijze gepresenteerd: van overbekende artikelen tot moderne vindingen.

Er zijn verschillende manieren om de website te doorzoeken: d.m.v. een eenvoudige zoekopdracht, op “knoppen” die de activiteit vermelden (bijvoorbeeld communiceren/eten/wonen) waar de ondersteuning voor wordt gevraagd en op een specifieke aandoening. Ook is er algemene informatie over vergoedingen. Mooi is om te vermelden dat jonge mensen op Hogescholen en MBO-opleidingen hebben bijgedragen in de totstandkoming van de hulpmiddelenwijzer.

_________